Indien u zelf veranderingen wilt aanbrengen in of aan uw woning, dan is het belangrijk allereerst te kijken voor welke veranderingen, oftewel Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV), u toestemming nodig heeft en dus een schriftelijke aanvraag moet doen of dat u kunt volstaan met een schriftelijke melding.

Bij een schriftelijke aanvraag zullen wij beoordelen of de verbouwing, die u voor ogen heeft, geen afbreuk doet aan de verhuurbaarheid van de woning en past binnen ons ZAV-beleid. Voorbeelden van dergelijke veranderingen zijn het verwijderen van een tussenwand, het aanleggen van een plavuizenvloer of het plaatsen van een nieuwe keuken.

Klik op aanvraag om uw verzoek online in te dienen.

Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV)
Wanneer u toestemming krijgt voor een verbouwing, dan is er sprake van een zelf aangebrachte voorziening. Leidt deze ZAV tot woningverbetering? Dan is het mogelijk dat u een vergoeding voor deze voorziening ontvangt op het moment dat u gaat verhuizen.

Wilt u meer weer weten over Zelf Aangebrachte Voorzieningen, de voorwaarden en eventuele vergoedingen? Klik op Zelf Aangebrachte Voorzieningen  om de folder te downloaden.

Advies nodig? Onze medewerkers van de afdeling Projecten en techniek overleggen graag met u. U kunt hen bereiken via telefoonnummer: 0187-471071.