Bij 'vraaggestuurd onderhoud' mogen huurders binnen vastgestelde kaders zelf kiezen of er gerenoveerd moet worden. En zo ja, welke onderdelen gerenoveerd of vervangen moeten worden. Te denken valt aan onderhoud aan toilet, douche en keuken en bijvoorbeeld het vervangen van zachtboard plafonds. Voorwaarde is wel dat de onderdelen minimaal 20 jaar tot 23 jaar oud zijn voor deze in aanmerking komen voor renovatie of vervanging.

U kunt dus zelf bepalen wanneer iets wordt vervangen. Let wel, bij vraaggestuurd onderhoud gaat het dus om de binnenkant van de woning.

Als u denkt dat er onderdelen in uw woning zijn die voor vraaggestuurd onderhoud in aanmerking komen en u wilt vernieuwen, dan kunt u dit schriftelijk aanvragen. Hierna zal een opzichter contact met u opnemen om een afspraak te maken. Tijdens de afspraak zullen uw wensen besproken worden.

Aan de buitenkant van de woning wordt natuurlijk wel gewoon regulier grootonderhoud uitgevoerd. Grootonderhoudswerkzaamheden omvatten o.a. kozijnvervanging, schilderwerk, het vervangen van CV-ketels, dakrenovatie, het vervangen van voegwerk en het vervangen van achterpaden.

Wilt u alles nog eens rustig nalezen, download dan de informatiefolder 'Vraaggestuurd onderhoud'.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Woongoed GO op telefoonnummer 0187- 47 10 71.