Woongoed GO wil energiebesparende maatregelen stimuleren en faciliteren. Alle woningen van Woongoed GO zijn voorzien van een energielabel.

Energielabel voor woningen
Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Het zegt iets over de isolatie van de vloer, de muren, de ramen en het dak. Ook geeft het aan hoe zuinig de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn. De optelsom van al deze bevindingen bepaalt welk label het huis krijgt. Het energielabel bevat ook maatregelen om het huis energiezuiniger te maken.

Energiebesparende maatregelen 

Tevens zijn er energiebesparende maatregelen per type woning in kaart gebracht. Het doel hiervan is het energieverbruik van woningen verder terug te dringen. Wij streven ernaar om in 2020 een besparing van 20 % gemiddeld per woning te hebben bereikt. De haalbaarheid hiervan is nog onzeker, maar de schaarse en dure energie noopt tot een buitengewone inspanning. Bijzonder aandachtspunt is het woningbezit dat ouder is dan 25 jaar en waar geen aanvullende isolerende maatregelen genomen zijn.