In de huurovereenkomst die u heeft getekend, staan de rechten en plichten van zowel de huurder als van de verhuurder (Woongoed GO) vermeld. Eén van de plichten die u als huurder bent aangegaan is, dat u iedere maand een bepaald bedrag aan huur betaalt aan Woongoed GO. Het huurbedrag is soms opgebouwd uit verschillende posten, bijvoorbeeld de ‘kale’ huur en de servicekosten. De totale huur moet elke maand bij vooruitbetaling, dus vóór de eerste van de maand worden betaald. U kunt de huur op verschillende manieren betalen. Het gemakkelijkste is, om Woongoed GO te machtigen, elke maand het huurbedrag van uw IBAN af te laten schrijven.

De huurprijs is onderverdeeld in:

kale huurprijs: de overheid geeft de kaders aan, waarbinnen bepaling van de aanvangshuren en de huurverhoging plaatsvindt.

  • servicekosten: naast de kale huurprijs kunnen er ook vergoedingen verschuldigd zijn, die per woning kunnen verschillen. Deze vergoedingen omvatten betalingen voor bepaalde leveringen en diensten, die ieder jaar aangepast worden als de kosten daartoe aanleiding geven.

Na afloop van één jaar krijgt de huurder een afrekening van de servicekosten over het betreffende jaar. Afhankelijk van de uitkomst, zal de huurder een bedrag terugontvangen of moeten betalen.

Huurbetaling
De huur betaalt u maandelijks bij vooruitbetaling voor de 1e van de nieuwe maand. U kunt op verschillende manieren de huur betalen.

Automatisch via een machtiging
Dit is verreweg de gemakkelijkste manier. Het huurbedrag wordt dan automatisch van uw IBAN afgeschreven. U heeft er geen omkijken meer naar. De machtiging kunt u stopzetten wanneer u wilt. De huur wordt rond de 1e van iedere maand van uw IBAN afgeschreven.
Wilt u uw huur via automatische incasso betalen? 

Via een huurnota 
Als u niet automatisch de huur wilt betalen, sturen wij u elke maand een huurnota toe. U betaalt dan maandelijks €1 extra aan administratiekosten en u betaalt de huurnota via uw bank.  

Pinnen of contante betaling aan de balie van ons kantoor
U kunt ook de huur betalen via de pin-automaat of contant aan de balie van ons kantoor aan de Landbouwweg 1 te Middelharnis.

Wilt u alles nog eens rustig nalezen, download dan hier een informatiefolder.